تفاوت کفش 200 هزار تومانی با 2 میلیونی + راز دوام 10 ساله

 

انتخاب کفش مناسب از میان مدل‌های متنوع موجود در بازار، با قیمت‌های متفاوت کار راحتی نیست. کفش‌های ارزان‌قیمت در نگاه اول انتخابی جذاب هستند اما دوام و کیفیت پایین آن‌ها، مشتریان را مردد می‌کند. در مقابل، کفش‌های گران‌قیمت کیفیت خوبی دارند اما انتخاب بهترین مدل از میان آن‌ها برای یک بار خرید و چند سال استفاده، کار ساده‌ای نیست. در این شرایط باید به تفاوت کفش ارزان و گران توجه کنید تا خرید راحت‌تری داشته باشید. در راهنمای خرید کفش، تمام نکاتی که برای انتخاب یک کفش خوب و ماندگار اهمیت دارند را توضیح می‌دهیم. همراه ما باشید.

تفاوت کفش ارزان و گران چیست؟

شاید فکر کنید کفش‌های ارزان‌ و گران تنها قیمت متفاوتی دارند اما این تصور اشتباه است؛ زیرا قیمت کفش در ماندگاری، نوع ساخت، ظاهر و… هم تاثیرگذار است. تفاوت‌های اصلی بین کفش‌های ارزان و گران‌قیمت را می‌توان در چند مورد خلاصه کرد که در ادامه مطرح کرده‌ایم.

مواد به‌کاررفته

در مقایسه کفش‌های ارزان و گران، اولین چیزی که جلب‌توجه می‌کند، دوام کفش و ماندگاری آن است. بیشتر کفش‌های ارزان از مواد مصنوعی و کم‌کیفیت مثل پلاستیک ساخته می‌شوند که دوام کمتری دارند و این مورد مهم‌ترین تفاوت کفش ارزان و گران است. این نوع مواد برای کفش‌های اسپرت مناسب هستند‌، اما برای کفش چرم مردانه یا زنانه، بهتر است دنبال جنس‌های باکیفیت‌تر باشید. کفش‌های گران معمولا از چرم مرغوب، جیر یا مواد مصنوعی باکیفیت ساخته می‌شوند که راحتی و ماندگاری بیشتری دارند. چرم طبیعی، مخصوصا نوع فول گرین، علاوه‌بر دوام بالا، قابلیت تنفس و انعطاف‌پذیری خوبی دارد و با گذشت زمان بهتر می‌شود، برعکس چرم مصنوعی که زود ترک می‌خورد.

روش ساخت

کفش‌های باکیفیت معمولا دست‌دوز یا در تیراژ پایین ساخته می‌شوند، اما کفش‌های ارزان اغلب به‌صورت انبوه و با استفاده از چسب در کارخانه‌های بزرگ تولید می‌شوند. کفش‌های چسبی پس از چند بار استفاده و باز شدن چسب‌ها قابل تعمیر نیستند، درحالی‌که کفش‌های دوخته‌شده را می‌توان تعمیر و دوباره استفاده کرد. این مورد نیز به‌عنوان تفاوت کفش ارزان و گران، قابل‌توجه است.

راحتی و اندازه استاندارد

کفش‌های ارزان معمولا راحتی کمتری دارند و ممکن است ازنظر پشتیبانی قوس پا و بالشتک ضعیف باشند؛ در نتیجه، پوشیدن آن‌ها در درازمدت باعث ناراحتی و خستگی پا می‌شود. کفش‌های گران‌قیمت اما به گونه‌ای طراحی می‌شوند که راحت‌تر باشند. برای مثال، پا در کفش چرم مردانه مانند نمونه‌هایی که در وبسایت آذرپلاس موجود است، خسته نمی‌شود چون این کفش‌ها از چرم طبیعی ساخته می‌شوند.

جزئیات ساخت

دقت در دوخت، کیفیت تزیینات، استفاده از یراق‌آلات باکیفیت مثل زیپ‌ها و کیفیت بالای کفی و به‌طورکلی، توجه بالا به جزئیات ساخت یکی دیگر از موارد مهمی است که می‌توان به‌عنوان مقایسه تفاوت کفش ارزان و گران به آن اشاره کرد. در کفش‌های گران‌قیمت معمولا توجه زیادی به این جزئیات می‌شود تا دوام کفش بیشتر شود.

بو

حتما برای شما هم پیش آمده که با حضور در یک فروشگاه کفش بوی نفت یا بنزین احساس کنید. این بو به‌دلیل موادی است که در تولید کفش‌های ارزان استفاده می‌شود که می‌تواند نشانه‌ای از کیفیت پایین مواد باشد. در مقابل، کفش چرم مردانه یا زنانه اصل بوی طبیعی و مطبوعی دارد که نشان‌دهنده جنس خوب و مرغوب است.

مقایسه کلی کفش‌های ارزان و گران

برای درک بهتر تفاوت کفش‌های ارزان‌قیمت و گران‌قیمت، جدول زیر را به مقایسه کلی و بررسی ویژگی‌های کفش ارزان و گران اختصاص دادیم.

ویژگی‌هاکفش ارزانکفش گران‌قیمت
مواد اولیهمواد مصنوعی کم‌کیفیت، پلاستیکچرم طبیعی (فول گرین، تاپ گرین)، جیر، مواد پیشرفته
دوام کفشپایین، احتمال ترک خوردن و فرسودگیبالا، بادوام و قابلیت تعمیر
روش ساختتولید انبوه، استفاده از چسب یا سری‌دوزیدست‌دوز یا دوخته‌شده (Blake stitch، Goodyear welt)
راحتی و فیت شدنکم، کمبود بالشتک و حمایت قوس پابالا، طراحی ارگونومیک با بالشتک مناسب و تنفس خوب
جزئیات ساختدوخت نامنظم، تزیینات ضعیفدوخت دقیق و محکم، تزیینات باکیفیت و زیپ‌های روان
بوبوی مواد شیمیاییبوی طبیعی و مطبوع چرم
قیمت کفش مردانهپایین، به‌دلیل مواد و تولید انبوهبالاتر، به‌دلیل کیفیت و مواد مرغوب

چرا خرید کفش‌های گران‌قیمت مقرون‌به‌صرفه است؟

قیمت و مبلغ پرداختی، مهم‌ترین تفاوت کفش ارزان و گران است. اما شاید جالب باشد که بدانید، خرید کفش‌های گران با وجود پرداخت هزینه بیشتر، مقرون‌به‌صرفه‌تر از خرید کفش‌های ارزان‌قیمت است. این موضوع به‌دلیل مزایای کفش‌های گران‌قیمت نسبت‌به کفش‌های ارزان است که عبارت‌اند از:

  • دوام و ماندگاری: کفش‌های باکیفیت به‌دلیل استفاده از مواد بهتر و ساخت دقیق، دوام بسیار بیشتری دارند و می‌توانند سال‌ها یا حتی دهه‌ها همراه شما باشند.
  • صرفه‌جویی هزینه‌ها در درازمدت: هرچند قیمت کفش‌های باکیفیت بالاتر است، اما به‌دلیل نیاز کمتر به تعویض، در نهایت برای شما صرفه اقتصادی بیشتری دارد.
  • سلامت و راحتی پا: کفش‌های باکیفیت متناسب با ساختار طبیعی پا تولید می‌شوند و از مشکلاتی مثل تاول، میخچه و دردهای کف پا جلوگیری می‌کنند. استفاده از مواد نرم و بالشتک‌های مخصوص که در تفاوت کفش ارزان و گران هم به‌ آن اشاره شد، مزیت دیگر این کفش‌ها است.
  • دوستی با محیط‌زیست: در تولید کفش‌های باکیفیت معمولا از کم‌ترین میزان مواد مضر استفاده می‌شود. دوام بیشتر این کفش‌ها باعث کم شدن ضایعات و تاثیر کمتر بر محیط‌زیست می‌شود.

به‌علاوه، برای فعالیت‌های ورزشی، کفش‌های باکیفیت کاربردی‌تر هستند و در استفاده‌های طولانی باعث آسیب به پاها نمی‌شوند.

راهنمای انتخاب کفش مناسب با طول عمر بالا

برای انتخاب کفشی که کیفیت و دوام بالایی داشته باشد، باید به چند نکته مهم توجه داشته باشید که در ادامه راهنمای خرید کفش، آن‌ها را توضیح می‌دهیم. با این راهنما شما می‌توانید خریدی به‌صرفه و مطمئن را تجربه کنید.

بررسی مواد به‌کاررفته در ساخت

به جنس رویه و زیره دقت کنید. بهترین کفش‌ها معمولا از چرم باکیفیت یا مواد مصنوعی مقاوم تولید می‌شوند. دقت کنید که چرم بی‌کیفیت بعد از مدتی پوسته‌پوسته شده یا ترک می‌خورد.

بررسی جزئیات داخلی و خارجی

در تفاوت کفش ارزان و گران گفتیم که جزئیات و تزئینات هم در قیمت کفش تاثیر دارند و هرچه کیفیت بیشتری داشته باشند، کفش گران‌تر است. بنابراین، در زمان انتخاب کفش مناسب حتما جزئیات آن را بررسی کنید. یک کفش خوب باید زیپ یا بندهای محکم و مقاوم داشته باشد، کفی داخلی آن بالشتک‌دار و راحت و آستر داخلی هم کیفیت خوبی داشته باشد.

توجه به هدف استفاده از کفش

برای انتخاب و خرید بهترین نوع کفش باید به هدف استفاده از آن هم توجه کنید و کفشی متناسب با فعالیت موردنظر تهیه کنید. برای مثال، اگر قصد ورزش کردن دارید، کفش چرم مردانه یا زنانه مناسب شما نیست. در مقابل برای حضور در محل کار، به‌خصوص با استایل رسمی نباید به سراغ کفش‌های اسپرت بروید.

توجه به فیت بودن کفش

یکی دیگر از مسائلی که در تفاوت کفش ارزان و گران گفتیم، استاندارد بودن قالب کفش‌های گران‌تر است. در زمان خرید کفش باید به این نکته توجه کنید تا کفشی متناسب با اندازه پای خود تهیه کنید. فراموش نکنید کوچک یا بزرگ بودن کفش باعث مشکلاتی در راه رفتن می‌شوند. کفش‌های گران معمولا با اندازه‌های دقیق تولید می‌شوند.

سخن پایانی

در نهایت، ضرب‌المثل «هرچقدر پول بدهی، آش می‌خوری!» درباره قیمت کفش مردانه یا زنانه کاملا صدق می‌کند. کفش‌های ارزان ممکن است هزینه کمتری داشته باشند، اما به‌خاطر کیفیت پایین، راحتی کمتر و دوام کوتاه‌مدت، در بلندمدت برای شما هزینه‌های بیشتری به همراه خواهند داشت و ممکن است باعث ناراحتی پا شوند. سرمایه‌گذاری روی کفش‌های گران‌قیمت و باکیفیت به شما امکان می‌دهد از بهترین مواد، ساخت دقیق، راحتی و عمر طولانی بهره‌مند شوید.

 

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *